Ruger 10/22 21133 je samonabíjacia malorážková puška, ktorá patrí do kategórie športových zbraní určených na streľbu z malorážkových nábojov. Táto zbraň má množstvo vlastností, ktoré ju robia obľúbenou medzi strelcami. Preto pokiaľ hľadáte vhodnú zbraň na športovú streľbu, puška Ruger 10/22 21133 Je pre vás tá vhodná.

Hlavné prednosti a vlastnosti pušky Ruger 10/22 21133, ktoré oceníte

Jednou z jej najvýznamnejších vlastností je jej presnosť a spoľahlivosť. Ruger 10/22 21133 má hlaveň s dĺžkou 16,1 palca, ktorá je vyrobená z kvalitnej ocele. Zbraň má tiež bezpečnostné prvky, ktoré zabezpečujú, že zbraň sa náhodou nevybije. Má aj rýchlo napínací systém, ktorý umožňuje rýchle a pohodlné nabíjanie zbrane.

Ruger 10/22 21133

Ruger 10/22 21133 je ideálnou zbraňou pre športových strelcov, lovcov alebo na rekreačnú streľbu. Táto zbraň je veľmi ľahká a pohodlná na používanie, čo ju robí vhodnou aj pre začiatočníkov. Zbraň má tiež možnosť nastavenia spúšte na presný údaj, čo zlepšuje kontrolu nad zbraňou a zvyšuje jej presnosť.

Na akom princípe spočíva fungovanie pušky Ruger 10/22?

Ruger 10/22 21133 je samonabíjacia puška, ktorá funguje na princípe zákona akcie a reakcie, teda každá akcia vyvolá reakciu. Táto zbraň je navrhnutá tak, aby pri každom výstrele nabitý náboj bol vybitý z hlavne a bol pripravený ďalší náboj. Keď sa spúšť stlačí, nastáva nasledovné:

  • Zápalná ihla sa pohne dopredu, aby prebodla zápalku a iniciuje tak výbuch náboja.
  • Výbuch náboja vystrelí projektil z hlavne a spôsobí, že zbraň sa posunie vzad.
  • Pohyb spätného rázu zase spôsobí, že sa mechanizmus zatvára a náboj je vybitý z hlavne a zasunutý do komory.
  • Následne sa pružina znovu natočí a nastaví spúšť do pôvodnej polohy, čím je zbraň pripravená na ďalší výstrel.

Tento proces sa opakuje tak dlho, kým nevybijete celý zásobník alebo kým sa spúšť nepustí. Zbraň má tiež niekoľko bezpečnostných prvkov, ktoré zamedzujú nechcenému výstrelu, ako napríklad istenie a blokovanie záveru. Ruger 10/22 21133 má tiež rýchlo napínací systém, ktorý umožňuje rýchle nabíjanie zbrane bez nutnosti zdvíhania záveru. Tento systém je poháňaný pružinou, ktorá je napnutá pri každom natiahnutí späť.

Celkovo je Ruger 10/22  spoľahlivá a jednoduchá zbraň, ktorá má množstvo vlastností, ktoré robia z tejto pušky obľúbenú voľbu pre športových strelcov a lovcov. Okrem toho model Ruger 10/22 Takedown 21133 je tiež rýchlo a ľahko rozložiteľný na dva kusy pre lepšie uskladnenie a prevážanie.

Na čo myslieť pri výbere pušky Ruger 10/22 21133?

Ak sa rozhodnete kúpiť si Ruger 10/22, je dôležité si vybrať správnu veľkosť a dĺžku hlavne, ktorá bude najlepšie vyhovovať vašim potrebám a preferenciám. Je tiež dôležité zabezpečiť zbraň a skontrolovať či sú všetky diely správne umiestnené a pevne pripevnené.

Pre používanie tejto zbrane v Slovenskej republike je potrebný zbrojný preukaz, ktorý oprávňuje držiteľa k držaniu a používaniu pušky Ruger 10/22 21133. To isté platí aj pri kúpe zbrane, kde pri prevzatí zbrane je potrebné mať pri sebe Nákupné povolenie, Občiansky preukaz, Zbrojný preukaz.

Vyberte si ten správny model pušky Ruger 10/22 21133

Je dôležité poznamenať, že puška s označením Ruger 10/22 21133 je konkrétny variant z tejto modelovej rady, ktorý má niektoré špecifické vlastnosti. Existuje však množstvo ďalších modelov v rámci radu Ruger 10/22, ktoré sa líšia vlastnosťami a vybavením. Niektoré z týchto modelov sú:

  • Ruger 10/22 Carbine – základný model, ktorý je osadený drevenou pažbou a má 18,5-palcovú hlaveň.
  • Ruger 10/22 Takedown – model, ktorý je navrhnutý tak, aby sa dal jednoducho a rýchlo rozložiť na dve časti a prenášať v malých batohoch alebo prepravovať v príručnej taške. Má rôzne varianty v rámci radu.
  • Ruger 10/22 Target – model určený pre športových strelcov, s presnou 20-palcovou hlavňou, laminovanou pažbou a nastaviteľným mieridlom.
  • Ruger 10/22 Tactical – model určený na taktické a obranné použitie, s kratšou hlavňou a rôznymi prídavnými zariadeniami, ako sú predpažbia s RIS lištou, mušky a kohútiky.
  • Ruger 10/22 Magnum – model s kalibrom .22 WMR, ktorý poskytuje vyššiu energiu a presnosť ako .22 LR kaliber.
  • Ruger 10/22 Charger – model s krátkou hlavňou, ktorý je určený pre streľbu z ruky alebo z opierky.

Je dôležité si uvedomiť, že každý model má svoje výhody a nevýhody a že každý sa hodí na niečo iné. Pri výbere zbrane Ruger 10/22 je dôležité zvážiť svoje potreby a účel použitia zbrane.

Kde nakupovať Ruger 10/22 21133 na Slovensku?

Celkovo je Ruger 10/22 21133 skvelou voľbou pre strelcov a lovcov, ktorí hľadajú spoľahlivú a presnú zbraň pre svoje potreby. Pokiaľ máte záujem o zbraň Ruger 10/22, môžete si ju už dnes zakúpiť na e-shope Sebron Arms. Rezervujte si svoju zbraň a vyzdvihnite si ju na pobočke v Malackách. Nezabudnite, že pri prevzatí zbrane je potrebné mať pri sebe Nákupné povolenie, Občiansky preukaz a Zbrojný preukaz. Nakupujte výhodne na Sebron Arms.