Grand Power je slovenská značka zameraná na výrobu strelnej zbrane. Z ich sortimentu sú najznámejšie pušky, ktorú sú populárne nielen u strelcov, ale aj zberateľov. V tomto článku sa pozrieme predovšetkým na vlastností a typy pušiek značky Grand Power.

Pušky Grand Power

Pod značkou Grand Power nájdete rôzne typy pušiek zamerané aj na rôzne účely. Medzi najobľúbenejšie patrí model K22S a K22 X-TRIM. K22S je polozásobníková puška kalibru .22LR s celkovou dĺžkou 955 mm a hmotnosťou 2,5 kg. Zbrane majú špeciálnu úpravu na redukciu spätného rázu a kovového záveru na zvýšenie spoľahlivosti.

Grand Power GP R15 223

Grand Power RP15 je moderná poloautomatická puška typu AR-15. Je komorovaný v .223 Wylde a zvládne .223 Remington aj 5,56×45 NATO. Jeho miera zákrutu 1:7 je schopná stabilizovať široký rozsah hmotnosti projektilu. Voľne plávajúca hlaveň je nitridovaná pre výnimočnú presnosť, trvanlivosť a odolnosť proti korózii. Puška je ponúkaná v piatich rôznych dĺžkach hlavne 11”, 14,5”, 16,5” (18” a 20” sú dostupné na požiadanie). Pušky sa dodávajú s podávacími rampami M4 pre spoľahlivejšie podávanie. Úsť pušiek má štandardné stúpanie závitu 1/2×28 a pušky sú vybavené úsťovou brzdou. Skrutka je vyrobená z ocele 9310, zatiaľ čo nosič skrutky je z ocele 8620. Nosič skrutiek má správne vsadený plynový kľúč, ktorý zabraňuje jeho uvoľneniu.

Grand Power Stribog 9×19 A3S

Puška Grand Power Stribog 9×19 A3S patrí medzi limitované edície pušiek, ktoré boli vytvorené k 20. výročiu značky Grand Power. V roku 2020 Grand Power oslávila 20. výročie svojho založenia a v tomto roku vydala špeciálnu edíciu Stribog 9×19 A3S, ktorá bola vyrobená ako limitovaná edícia. Táto pištoľ je vyrobená z kvalitnej oceľovej zliatiny a má celkovú dĺžku 205 mm. Je vybavená zásobníkom s kapacitou 30 nábojov, má nastaviteľné mieridlá a záverový systém s uzamykaním záveru, ktorý zaisťuje vyššiu presnosť. Stribog 9×19 A3S je tiež vybavená picatinny závesom, na ktorý je možné namontovať rôzne typy optických a svetelných zariadení. V pištoli je použitý dvojradový zásobník a zbraň je kompatibilná s väčšinou bežne dostupných zásobníkov pre 9mm Luger. Tento model je tiež modifikáciou predchádzajúcej verzie Stribog A3. V balení sa okrem samotnej zbrane v púštnej farbe nachádzaju aj tri zahnuté zásobníky, jeden klasický rovný, kolimátor, taktická rukoväť, tlmič, kompenzátor výstrelu a praktický kufrík.

Vlastnosti pušiek Grand Power

Grand Power používa pri výrobe svojich zbraní vysokokvalitné materiály, aby zabezpečili dlhú životnosť a spoľahlivosť zbraní. Zbrane majú moderný a atraktívny dizajn, ktorý je vhodný pre každého strelca. Pušky majú aj špeciálnu úpravu na znižovanie spätného rázu, čo robí strieľanie s nimi oveľa pohodlnejším a presnejším. Okrem toho majú aj presné mieridlá, ktoré umožňujú rýchlu a presnú vizuálnu orientáciu pre strelca. Grand Power ponúka širokú škálu vysokokvalitných pušiek pre strelcov a zberateľov. Ich pušky sú obľúbené pre svoju presnosť, spoľahlivosť a moderný dizajn. Medzi najvyhľadávanejšie modely Grand Power pušiek patrí K22S, K22 X-TRIM, Stribog SR9 A2, P40L a Stribog SP9 A1. Ak hľadáte spoľahlivú a presnú pušku, značka Grand Power by mohla byť pre vás tá správna. Je dôležité poznamenať, že používanie tlmičov na zbraniach si vyžaduje špeciálnu pozornosť a starostlivosť. Pri používaní tlmičov je dôležité dodržiavať správne postupy čistenia a údržby, aby sa minimalizovali riziká poškodenia zbrane a tlmiča. Okrem toho, pred použitím tlmiča je potrebné zistiť miestne zákony a predpisy, ktoré regulujú použitie tlmičov na zbraniach.

Tlmiče Grand Power – kvalita a výkon

Značka Grand Power ponúka aj tlmiče pre svoje pušky. Tlmiče značky Grand Power sú vyrobené z kvalitných materiálov a sú navrhnuté tak, aby zlepšovali výkon a pohodlie pri strieľaní. Tlmiče značky Grand Power sú dostupné pre rôzne typy zbraní a kalibre, vrátane .22LR, 9 mm Luger, .40 S&W a .45 ACP. Jedným z najpopulárnejších tlmičov značky Grand Power je model GP9, ktorý je určený pre samonabíjacie pištole a pušky s kalibrom 9 mm Luger. Tento tlmič znižuje hlučnosť a spätný ráz zbrane, čím zvyšuje presnosť a komfort pri strieľaní. GP9 má celkovú dĺžku 170 mm a priemer 33 mm.

Tlmič Grand Power GP223 Rem 1/2-28

Tlmič Grand Power GP223 Rem 1/2-28 je určený pre pušky a karabíny kalibru .223 Remington s pripojením 1/2-28. Tento tlmič značky Grand Power je navrhnutý tak, aby znižoval hlučnosť a spätný ráz zbrane a zlepšoval pohodlie pri strieľaní. GP223 Rem 1/2-28 má celkovú dĺžku 170 mm a priemer 38 mm. Tento tlmič je vyrobený z vysokokvalitného hliníka a nerezovej ocele, ktoré zaisťujú vysokú odolnosť voči korózii a dlhú životnosť. GP223 Rem 1/2-28 je ľahký a kompaktný, čo zvyšuje pohodlie a presnosť pri strieľaní. Tento tlmič je tiež veľmi jednoduchý na inštaláciu a demontáž. Pri používaní tlmiča Grand Power GP223 Rem 1/2-28 je dôležité dodržiavať správne postupy čistenia a údržby, aby sa minimalizovali riziká poškodenia zbrane a tlmiča.

Na používanie pušiek a tlmičov Grand Power potrebujete zbrojný preukaz

Podľa zákona o zbraniach a strelive patria pušky značky Grand Power do kategórie B. Kategória B zahŕňa dlhé zbrane s guľovou a brokovnicovou záverovkou, samonabíjacie pušky a karabíny s kalibrom menším ako 20 mm a hlavňou dĺžky väčšou ako 300 mm. V praxi to znamená, že na nákup Grand Power pušky je potrebné mať platný zbrojný preukaz kategórie B, ktorý oprávňuje držiteľa zbrojného preukazu k držaniu a noseniu dlhých zbraní s guľovou a brokovnicovou záverovkou, samonabíjacích pušiek a karabín s kalibrom menším ako 20 mm a hlavňou dĺžky väčšou ako 300 mm. Zbrojný preukaz je doklad, ktorý preukazuje vašu spôsobilosť držať a používať strelnú zbraň. Okrem toho je však pri používaní zbrane potrebné dodržiavať všetky podmienky a obmedzenia, ktorú sú aj súčasťou zbrojného preukazu. Tým sa zabezpečí bezpečnosť a zodpovednosť pri držaní a používaní pušiek Grand Power.

Grand Power pušky a tlmiče zakúpite aj na Sebron Arms

Pušky, tlmiče a pištole Grand Power si v súčasnosti môžete zakúpiť aj na novom e-shope Sebron Arms. Keďže ide o zbraň typu B, držitelia zbrojného preukazu si môžu zbraň rezervovať a osobne prevziať u nás na pobočke v Malackách. Pri prevzatí je potrebné mať so sebou všetky potrebné dokumenty a doklady, a to Nákupné povolenie, Občiansky preukaz a Zbrojný preukaz. V prípade streliva je potrebné mať pri sebe Preukaz zbrane s daným kalibrom, Občiansky preukaz, Zbrojný preukaz. Ak potrebujete s výberom zbraní Grand Power poradiť, neváhajte sa obrátiť na našu zákaznícku podporu, kde vám radi odpovieme na všetky vaše otázky a pomôžeme vám s výberom.